Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

"Reilu ja joustava työharjoittelupaikka"

Ilkka Rosenberg, logistiikkaharjoittelija

Ilkka Rosenberg

Tuotantotaloutta Metropolia Ammattikorkeakoulussa opiskeleva Ilkka Rosenberg löysi koulun verkkosivuilta ilmoituksen avoimesta logistiikkaharjoittelijan paikasta. Bosch vaikutti heti houkuttelevalta työnantajalta ja työnkuvakin kuulosti mielenkiintoiselta.

Mukavat työkaverit ja hienot toimistotilat tekivät mieleenpainuvan vaikutuksen heti ensimmäisenä päivänä.

”Vaikka kyseessä on pääosin koneen ääressä tehtävä toimistotyö, saan onneksi koko ajan olla tekemisissä myös asiakkaiden ja kollegoiden kanssa”, Rosenberg kertoo.

Työssään Rosenberg käsittelee ja seuraa asiakkaiden tilauksia, jotka ovat ensiasennustuotteita koneenrakennukseen. Tilaukset tulevat käsiteltäväksi sähköpostilla, josta ne siirretään omaan järjestelmään. Rosenberg kommunikoi myyjän, logistiikan ja asiakkaan kanssa ja varmistaa, että kaikki tilaukset toimitetaan ajallaan perille.

Työnkuva on hyvin itsenäinen, mutta kokeneemmilta työkavereilta saa edelleen tarvittaessa apua.

"Kyselin – ja kyselen varmaan vieläkin – tyhmiä. Kollegat ovat pitkäpinnaisia, kun jaksavat aina kuunnella kysymyksiäni", Rosenberg nauraa.

Ilkka Rosenberg

Asiakaspalvelua ja pikkutarkkaa numerotyötä

Opintojaan viimeistelevälle Rosenbergille Bosch on ollut erittäin reilu ja joustava työnantaja. Harjoittelua on nyt takana noin puoli vuotta, ja Rosenberg on saanut edistettyä opintojaan hyvin myös töiden ohella.

"Bosch on sellainen yritys, johon voisin jäädä pidemmäksikin aikaa töihin valmistumisen jälkeen. On tosi mielenkiintoista olla töissä näin isossa firmassa."

Opinnot ovat antaneet työhön hyvän perusosaamisen, ja se on vahvistunut edelleen harjoittelun aikana. Myös aiemmasta työkokemuksesta logistiikka-alalla ja asiakaspalvelussa on ollut hyötyä.

Teknistä osaamista kannattaa Rosenbergin mukaan korostaa harjoittelupaikkaa hakiessa. Hänen tapauksessaan suurta etua oli esimerkiksi siitä, että Boschilla käytössä oleva toiminnanohjausjärjestelmä oli tuttu jo koulusta.

Rosenberg on oppinut harjoittelun aikana työskentelemään entistä paremmin erilaisten ihmisten kanssa, myös kansainvälisesti. Ulospäinsuuntautuneisuuden lisäksi hommassa vaaditaan pikkutarkkuutta, jotta oikeat tilaukset löytävät varmasti oikeaan paikkaan.

"Työ on sopivalla tavalla haastavaa. Jotkut asiat jäävät mietityttämään välillä pidemmäksi aikaa, mutta yleensä kaiken saa hoidettua saman päivän aikana."

Töiden ja opintojen yhdistelmä ei jätä iltoihin kovinkaan paljon vapaata, mutta vähäisen vapaa-aikansa Rosenberg viettää lenkillä, salilla tai ystäviensä kanssa. Liikunnan parissa työasiat unohtuvat helposti mielestä.

Jaa tämä: