Johtavana IoT-yrityksenä Bosch tarjoaa innovatiivisia älykotiratkaisuja.
Bosch maailmanlaajuisesti

Katsaus Bosch-konserniin

Mitä me teemme

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2018 lopussa noin 410 000 työntekijää. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 78,5 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, älykaupunkeihin, verkottuneeseen liikkumiseen ja verkottuneelle teollisuudelle. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta. Bosch-konsernin strategisena tavoitteena on luoda innovaatioita verkottuneen maailman tarpeisiin. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life”

Bosch pähkinänkuoressa

Liikevaihto, henkilöstö ja toimipaikat sekä tunnusluvut ja brändit

Liikevaihto, työntekijät, toimipaikat — Faktojen ja tuotemerkkien yhteenveto.

Julkaisut

Tästä voit ladata ajantasaista tietoa Boschista pdf-tiedostoina.

Kansilehti Bosch tänään

Bosch tänään

Kaikki tarvitsemasi tiedot Boschista tiiviissä muodossa.

Kansilehti Bosch vuosikertomus 2018

Vuosikertomus 2018

Yritysprofiili ja vuosikertomus 2018

Liiketoiminta-alueemme

Boschin esittelyauto

Mobility Solutions

Liikkuvuusratkaisut

Sen päätoiminta-aloja ovat ruiskutusteknologia ja voimansiirtolaitteet polttomoottoreille, erilaiset voimansiirron sähköistysratkaisut, ohjausjärjestelmät, turvallisuuteen liittyvät ja kuljettajaa avustavat järjestelmät, käyttäjäystävällinen tieto ja ajanvietettä tarjoava teknologia kuten myös ajoneuvojen välinen ja ajoneuvojen ja infrastruktuurin välinen tiedonsiirto, korjaamopalvelukonseptit sekä auto- ja korjaamotuotteet. Sektori yhdistää ryhmän asiantuntemuksen kolmella liikkuvuusalueella — automatisointi, sähköistys ja verkottaminen — ja tarjoaa asiakkailleen integroituja liikkuvuusratkaisuja, jotka mahdollistavat auton vuorovaikutuksen muiden kulkuvälineiden kuten polkupyörien, junien ja bussien kanssa. Bosch on myös tärkeiden autoteollisuuden innovaatioiden takana, kuten elektroninen moottorinohjausjärjestelmä, ESP® luistonestojärjestelmä ja yhteispaineruiskutus dieselmoottoritekniikassa. Anturiteknologian alueella se on tuottanut autoihin maailman pienimmän stereo-videokameran.

Boschin esittelyauto
Teollisuus 4.0 -prosessien valvonta näyttöruudulta

Industrial Technology

Teollisuusteknologia

Toiminta-alue sisältää voimansiirtoon ja ohjaustekniikkaan erikoistuneen yksikön, joka kuuluu maailman johtaviin toimittajiin tällä alueella. Se tarjoaa mukautettuja voimansiirto-, ohjaus- ja käyttölaiteratkaisuja tehdasautomaatioon, järjestelmäsuunnitteluun ja rakentamiseen, liikkuviin koneisiin ja hyötyajoneuvoihin. Lisäksi voimansiirto- ja ohjaustekniikkayksikkö tarjoaa kattavan valikoiman palveluita, toteuttaa kansainvälisiä suurprojekteja ja kehittää kasvavassa määrin ratkaisuja tulevaisuuteen suuntautuneelle verkottuneelle tuotannolle (teollisuus 4.0). Pakkaustekniikkayksikkö on yksi maailman johtavista prosessi- ja pakkausratkaisujen toimittajista lääke-, elintarvike- sekä leipomo-, konditoria- ja makeisteollisuudelle kuten myös juomateollisuuden määrätyille aloille.

Teollisuus 4.0 -prosessien valvonta näyttöruudulta
Boschin poravasara

Consumer Goods

Kulutustavarat

Siihen sisältyy Power Tools -yksikkö, joka kuuluu maailman johtaviin sähkötyökalujen ja sähkötyökaluvarusteiden toimittajiin kuten myös mittaustekniikan ja puutarhatyökalujen toimittajiin. Innovaatioiden keskiössä ovat suuritehoiset johdottomat työkalut ja kasvavassa määrin internet-kykenevät työkalut. Kulutustavaroiden toimialaan kuuluu myös BSH Hausgeräte GmbH. Yhtenä maailman johtavista kodinkoneiden valmistajista se tarjoaa modernien ja energiatehokkaiden kodinkoneiden kattavan valikoiman, jossa internet-kykenevien koneiden, kuten liedet, uunit, tiskinpesukoneet, pesukoneet, jääkaapit ja pakastimet sekä pienkoneet kuten pölynimurit ja kahvinkeittimet, osuus lisääntyy koko ajan.

Boschin poravasara
Boschin älykodin ohjaus

Energy and Building technology

Energia- ja rakennustekniikka

Sen Security Systems -yksikkö kehittää tuotteita ja ratkaisuja video- ja kulunvalvontaan, murto- ja palohälyttimiä sekä audio- ja konferenssijärjestelmiä. Se tarjoaa muun muassa myös etävalvontaan liittyviä palveluita. Security Systems -yksikköön kuuluu myös uusi International Integrator liiketoimintayksikkö, joka toimittaa kaupallisille asiakkaille älykästä energia- ja rakennusteknologiaa sekä palveluita. Uuden Bosch Global Service Solutions -yksikön tehtävänä on aiemmin Security Systems -yksikköön kuuluneen liiketoiminnan laajentaminen ulkoisilla liiketoimintapalveluilla. Boschilla se tulee tarjoamaan yhteisiä palvelutoimintoja. Boschin termotekniikan yksikkö toimittaa energiatehokkaita ja nykyisin lisääntyvissä määrin internet-kykeneviä lämmitystuotteita ja kuumavesiratkaisuja. Uusi tytäryhtiö Robert Bosch Smart Home GmbH tarjoaa älykotiin liittyviä tuotteita ja palveluita.

Boschin älykodin ohjaus

Omistussuhteet ja organisaatio

Vuodesta 1964 alkaen Boschin pääosakkeenomistaja on Robert Bosch Stiftung GmbH, joka on yleishyödyllinen säätiö. Säätiö jatkaa yrityksen perustajan hyväntekeväisyystyötä ajanmukaisessa muodossa. Säätiö pyrkii tavoitteisiinsa sekä erilaisten ohjelmien että omien instituutioidensa kautta. Lisäksi se tukee sille ehdotettuja sopivia projekteja ja aloitteita yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Robert Bosch GmbH:n osakkaat ja äänivalta
Ota yhteyttä Boschiin

Ota yhteyttä Boschiin

Odotamme yhteydenottoasi.
Puhelinnumero

Lähetä meille viesti