Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa
Bosch maailmanlaajuisesti

Katsaus Bosch-konserniin

Bosch Group maailmanlaajuisesti

Mitä me teemme

Bosch on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2022 lopussa noin 420 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 88,2 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschilla on visio liikkumisesta, joka on kestävää, turvallista ja jännittävää. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta. Bosch-konsernin strategisena tavoitteena on helpottaa elämää tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Bosch pähkinänkuoressa

Liikevaihto, henkilöstö ja toimipaikat sekä tunnusluvut ja brändit
(alustavat luvut 31.12.2022 | arvot pyöristettynä)

421 300

työntekijää eri puolilla maailmaa

Myynti 88,2

miljardia euroa

85 500

tutkijaa ja tuotekehittäjää eri puolilla maailmaa

468

tytäryhtiötä ja alueellista yhtiötä yli 60 maassa

EBIT 3,8

miljardia euroa

7,2

miljardia euroa tutkimukseen ja kehitykseen

Julkaisut

Tästä voit ladata ajantasaista tietoa Boschista pdf-tiedostoina.

Kansilehti Bosch tänään

Bosch tänään

Kaikki tarvitsemasi tiedot Boschista tiiviissä muodossa.

Kansilehti Bosch vuosikertomus

Vuosikertomus 2022

Yritysprofiili ja vuosikertomus 2022

Liiketoiminta-alueemme

Yhtiön rakenne ja organisaatio

Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen rakenne takaa Bosch-konsernin riippumattomuuden ja sen, että yritys voi tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia ja merkittäviä investointeja tulevaisuuden turvaamiseksi. Boschin pääosakkeenomistaja (94 %) on yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung GmbH. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

  • Robert Bosch GmbH:n omistusrakenne, osakkeiden jakautuminen: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/Boschin perhe, 94 % Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Robert Bosch GmbH: omistusrakenne. Äänioikeuksien jakautuminen: 7% Boschin perhe, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

Robert Bosch -säätiön toimisto ja Robert Boschin entinen kotitalo

Robert Bosch Stiftung GmbH eli Robert Bosch -säätiö on perustamisestaan eli vuodesta 1964 lähtien halunnut jatkaa Robert Boschin tekemää yleishyödyllistä työtä. Säätiö vastaa yhteiskunnallisiin kehittämällä käytännöllisiä ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Sen tarjoama tuki voi olla erilaisia omia hankkeita tai kumppanuuksia ja avustuksia yhteistyökumppaneille. Säätiö on Robert Bosch GmbH:n suurin osakkeenomistaja (94 %) ja sen toiminnan rahoitus muodostuu Robert Bosch GmbH:n osingosta.

Ota yhteyttä Boschiin

Odotamme yhteydenottoasi.

Puhelinnumero

Lähetä meille viesti

Keskustele kanssamme!

Onko sinulla kysyttävää tai ehdotus? Ota yhteyttä. Olemme tavoitettavissa arkipäivisin klo 8-17.