Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa
Bosch maailmanlaajuisesti

Katsaus Bosch-konserniin

Bosch Group maailmanlaajuisesti

Mitä me teemme

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2020 lopussa noin 394 500 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 71,5 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, älykaupunkeihin, verkottuneeseen liikkumiseen ja verkottuneelle teollisuudelle. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta. Bosch-konsernin strategisena tavoitteena on luoda innovaatioita verkottuneen maailman tarpeisiin. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life”

Bosch pähkinänkuoressa

Liikevaihto, henkilöstö ja toimipaikat sekä tunnusluvut ja brändit

Liikevaihto, työntekijät, toimipaikat — Faktojen ja tuotemerkkien yhteenveto.

Julkaisut

Tästä voit ladata ajantasaista tietoa Boschista pdf-tiedostoina.

Kansilehti Bosch tänään

Bosch tänään

Kaikki tarvitsemasi tiedot Boschista tiiviissä muodossa.

Kansilehti Bosch vuosikertomus 2020

Vuosikertomus 2020

Yritysprofiili ja vuosikertomus 2020

Liiketoiminta-alueemme

Bosch Mobility Solutions. Kuvassa on esitetty Stuttgartissa sijaitsevan Mercedes-Benz-museon autotalli. Se on maailman ensimmäinen Boschin Automated Valet Parking: Pysäköintipalvelu ilman kuljettajaa.

Mobility Solutions

Liikkuvuusratkaisut

Mobility Solutions on Bosch-konsernin suurin toimiala ja sen osuus on 59 % koko yrityksen liikevaihdosta. Bosch on yksi maailman suurimmista autoteollisuuden toimittajista. Toimiala toteuttaa näkemystä kestävästä, turvallisesta ja innostavasta tulevaisuuden liikkumisesta. Boschin toiminta-alue autoteollisuuden toimittajana on erittäin laaja: siihen sisältyy useita liiketoiminta-alueita kuten Powertrain Solutions, Chassis Systems Control, Electrical Drives, Automotive Electronics, Automotive Steering sekä vuoden 2021 alussa uudestaan perustettu liikealue Cross-Domain Computing Solutions. Muita liiketoiminta-alueita ovat Automotive Aftermarket, palvelujen toimittaja Connected Mobility Solutions sekä Bosch eBike Systems. Toimialaan kuuluu myös kaksipyöräiset, hyötyajoneuvot ja maastoajoneuvot sekä insinööripalvelut. Bosch vastaa autoteollisuuden suuriin muutoksiin kehittämällä erityisesti voimansiirtotekniikkaa, joka sisältää myös synteettiset eFuel -polttoaineet. Sähköisen liikkuvuuden ja polttokennotekniikan alalla Bosch on tuottanut vuonna 2020 komponentteja noin 500 miljoonan euron edestä. Bosch kehittää edelleen johdonmukaisesti omia kuljettajia avustavia järjestelmiänsä automaatiotasoilla 1-2. Lisäksi Bosch työskentelee myös "Highway Assist – hands free" -järjestelmien parissa ja kehittää automatisoitua ajamista ns. SAE-tasojen 3 ja 4 mukaisesti. Cross-Domain Computing Solutions -ratkaisujen avulla Bosch mukautuu nopeasti kehittyvien markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin.

Bosch Mobility Solutions. Kuvassa on esitetty Stuttgartissa sijaitsevan Mercedes-Benz-museon autotalli. Se on maailman ensimmäinen Boschin Automated Valet Parking: Pysäköintipalvelu ilman kuljettajaa.
Boschin toimiala Industrial Technology. Tällaiselta näyttää tulevaisuuden tehdas: Bosch Rexroth vastaa tehtaiden täydellisestä verkottumisesta.

Industrial Technology

Teollisuusteknologia

Toimintavuonna 2020 Industrial Technology -toimialan osuus oli 7 prosenttia Boschin koko liikevaihdosta. Teollisuusteknologiaa edustava Drive and Control -yksikkö on erikoistunut voimansiirto- ja ohjausteknologiaan. Sen tuotteisiin kuuluu kaikenlaiset ja kaikenkokoiset huipputehokkaat ja suorituskykyiset koneet sekä laitteistot. Tämä toimiala kokoaa yhteen kokemusta mobiilisovelluksista, laitteistojen valmistuksesta ja tehdasautomaatiosta. Älykkäiden komponenttiensa, räätälöityjen järjestelmäratkaisujensa sekä korkealuokkaisten palvelujensa ansiosta Drive and Control -yksikkö on onnistunut luomaan edellytykset täysin verkotetuille sovelluksille. Toimiala tarjoaa asiakkailleen hydrauliikkaa, sähkötoimista voimansiirto- ja ohjaustekniikkaa, vaihteistotekniikkaa sekä lineaari- ja asennustekniikkaa sekä ohjelmistoja ja liitännät Internetiä varten. Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH tuottaa pääasiassa Boschille sisäisesti järjestelmiä ja kehittää testi- ja prosessitekniikan aloille joustavia, skaalautuvia asennuskonsepteja, mittatyönä räätälöityjä ratkaisuja sekä vastaavia palveluja. Liiketoiminta-alue Bosch Connected Industry on osa teollisuusteknologiaa, joka kehittää - tähtäimessään Teollisuus 4.0 - asiakkailleen sisäisiä ja ulkoisia ohjelmistoratkaisuja.

Boschin toimiala Industrial Technology. Tällaiselta näyttää tulevaisuuden tehdas: Bosch Rexroth vastaa tehtaiden täydellisestä verkottumisesta.
Boschin toimiala Consumer Goods. Kuvassa on esitetty Bosch Professional X-LOCK Cleaning Disc.

Consumer Goods

Kulutustavarat

Kulutustavaroiden toimiala teki 26 prosenttia koko Bosch-konsernin kokonaisliikevaihdosta vuonna 2020. Tähän toimialaan kuuluu Power Tools, joka valmistaa sähkötoimisia työkaluja ja puutarhalaitteita, sähkötyökalujen lisävarusteita ja mittaustekniikkaa. Tällä toimialalla on käytössään laaja tuotevalikoima, joka on suunniteltu käsityöläisammattien ja teollisuuden työntekijöille sekä kotinikkareille. Painopiste on asetettu tehokkaisiin ja käytännöllisiin akkuihin sekä yhä enemmän verkottuneisiin laitteisiin ja palveluihin. Power Toolsin strategian ydin on korkea innovaatiovoima, digitalisaatio, vahvat merkit sekä jatkuva verkkokaupan ja liikkeiden laajentaminen. Painopiste on käyttäjien tarpeissa ja käyttäjien kokemuksissa, jotka ovat ratkaiseva menestystekijä tuotteiden ja palveluiden kehityksessä. Consumer Goods -toimialaan kuuluu myös BSH Hausgeräte GmbH, joka tarjoaa suuren valikoiman nykyaikaisia, energiatehokkaita ja lisääntyvässä määrin verkottuneita laitteita kotitalouksille. Tuoteportfolio ulottuu pesukoneista ja pyykinkuivaajista jäähdytys- ja pakastuslaitteiden, hellojen, paistinuunien, liesikupujen ja astianpesukoneiden kautta aina pieniin laitteisiin kuten pölynimureihin ja kahvinkeittimiin asti. BSH-kodinkoneet panostavat tuoteinnovaatioihin verkottamalla mahdolliset huoltotarjoukset ja laajentamalla digitaalisia liiketoimintamalleja. BSH tarjoaa Home Connectin avulla kodinkoneita digitaalisella alustalla varustettuna ja tekee tätä varten yhteistyötä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Suoraa yhteyttä kuluttajiin on tarkoitus laajentaa hyödyntäen yhä enemmän digitaalisia mahdollisuuksia

Boschin toimiala Consumer Goods. Kuvassa on esitetty Bosch Professional X-LOCK Cleaning Disc.
Boschin toimiala Energy and Building Technology. Kuvassa on esitetty liikkuva turvallisuusavustaja Bosch spexor

Energy and Building technology

Energia- ja rakennustekniikka

Vuonna 2020 Energy and Building Technology teki 8 prosenttia koko Bosch-konsernin liikevaihdosta. Tähän kuuluvalla Building Technologies -liiketoiminta-alueella on kaksi yksikköä: globaalit turvallisuus- ja viestintäratkaisut sekä paikallinen järjestelmien integrointi, joka tarjoaa ratkaisuja ja räätälöityjä palveluja talotekniikan, energiatehokkuuden ja rakennusautomaation alalla. Molempien yksiköiden keskipisteenä on liikerakennukset ja infrastruktuuriin liittyvät projektit. Portfolioon kuuluvat videovalvonta-, murtoilmoitus-, paloilmoitus- ja puhehälytysjärjestelmät, kulunvalvontajärjestelmät sekä ammattimaiset audio- ja konferenssijärjestelmät. Thermotechnology tarjoaa asiakkailleen lämmitys-, ilmastointi- ja lämminvesiratkaisuja sekä ratkaisuja hajotettuun energianhallintaan. Liiketoimintayksikköjä ovat lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät sekä asuintalojen ja lämminvesilaitosten energianhallinta sekä lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät ammattikäyttöön ja teollisuuteen. Sähköistyksellä ja uusiutuvalla energialla on kasvava merkitys, koska vaatimukset vähentää CO2-päästöjä kasvavat. Tuotekehityksen painopisteenä on jo olemassa olevien tuotteiden tehokkuuden parantaminen ja laitteiden lisääntyvä liitettävyys. Bosch Global Service Solutions tarjoaa prosesseja ja palveluja pääasiassa autoteollisuuteen, finanssipalveluihin ja logistiikkaan sekä tiedonsiirtotekniikan alalle. Robert Bosch Smart Home GmbH tarjoaa verkotettuja ja sovellusten kautta ohjattavia ratkaisuja yksityisille kotitalouksille.

Boschin toimiala Energy and Building Technology. Kuvassa on esitetty liikkuva turvallisuusavustaja Bosch spexor

Yhtiön rakenne ja organisaatio

Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen rakenne takaa Bosch-konsernin riippumattomuuden ja sen, että yritys voi tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia ja merkittäviä investointeja tulevaisuuden turvaamiseksi. Boschin pääosakkeenomistaja (94 %) on yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung GmbH. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Robert Bosch Stiftung

Robert Bosch -säätiön toimisto ja Robert Boschin entinen kotitalo

Robert Bosch Stiftung GmbH eli Robert Bosch -säätiö on perustamisestaan eli vuodesta 1964 lähtien halunnut jatkaa Robert Boschin tekemää yleishyödyllistä työtä. Säätiö vastaa yhteiskunnallisiin kehittämällä käytännöllisiä ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Sen tarjoama tuki voi olla erilaisia omia hankkeita tai kumppanuuksia ja avustuksia yhteistyökumppaneille. Säätiö on Robert Bosch GmbH:n suurin osakkeenomistaja (94 %) ja sen toiminnan rahoitus muodostuu Robert Bosch GmbH:n osingosta.

Ota yhteyttä Boschiin

Odotamme yhteydenottoasi.

Puhelinnumero

Lähetä meille viesti

Keskustele kanssamme!

Onko sinulla kysyttävää tai ehdotus? Ota yhteyttä. Olemme tavoitettavissa arkipäivisin klo 8-17.