Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

"Asetamme ihmiset keskiöön"

Bosch haluaa tukea työntekijöidensä terveyttä ja hyvinvointia monin tavoin. Tarjolla on muun muassa coachingia kaikille Boschin työntekijöille eri puolilla maailmaa. Jokainen voi kokea valmennuksen ja itsensä kehittämisen voiman – tehtävästä, toimialasta ja toimipaikasta riippumatta.

Bosch business coach Jan Gerding

Moni on varmasti ollut työurallaan tilanteessa, jossa on halu tehdä tai muuttaa jotain, mutta samalla oikean suunnan tai omien vahvuuksien ja tavoitteiden kirkastaminen on tuntunut vaikealta tai mahdottomalta. Tällöin business coaching voi olla tie eteenpäin.

Coach eli valmentaja on joku, joka opastaa asiakastaan kirkastamaan omia tavoitteitaan, täsmentämään vahvuuksiaan ja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tämä tapahtuu esittämällä kysymyksiä, jotka puolestaan johtavat siihen, että henkilö itse löytää juuri hänelle sopivia omia ratkaisuja ja vastauksia.

"Coachingin tarkoitus on tuottaa toimintaa ja oppimista siitä, keitä olemme ja mitä todella haluamme syvällä sisimmässämme. Tämän pitäisi johtaa konkreettisiin tekoihin, jotka johtavat meitä kohti omia tavoitteitamme", sanoo henkilöstöjohtaja Jan Gerding ja jatkaa: "Me Boschilla kutsumme coachejamme termillä People Coach. Tämä on hyvin linjassa People matter -strategiamme kanssa – asetamme ihmiset keskiöön, ja näin haluamme vapauttaa jokaisen työntekijän potentiaalin. Kaiken kaikkiaan tarkoitus on siis vahvistaa coachattavan osaamista: tietoisuutta, vastuuta ja toimintaa. Voi myös sanoa, että coaching on enemmän ajattelun kuin käyttäytymisen kehittämistä."

Boschilla on useita sertifioituja yritysvalmentajia eri puolilla maailmaa ja useita myös pohjoismaissa. He ovat valmiina käyttämään aikaansa ja energiaansa sisäisten coaching-asiakkaiden kanssa. Coaching on aina luottamuksellista ja jokainen coach allekirjoittaa vaitiolosopimuksen. "Tämä on pakollista. On erittäin tärkeää, että voimme vakuuttaa työntekijöillemme, että kaikki istunnoissa käsitellyt asiat ovat yksinomaan coachin ja coachattavan välinen asia", toteaa Jan Gerding.

Milloin coachingista voisi olla sinulle hyötyä?

Bosch Business Coaches

Lista on pitkä, eikä oikeita tai vääriä tilanteita ole. Alla on kuitenkin muutamia esimerkkejä siitä, milloin coaching voi olla hyödyksi.

  • Tehtäväsi muuttuvat: saat enemmän vastuuta tai uusia ja ennenkokemattomia haasteita
  • Etsit tasapainoa ja haluat vahvistaa itseluottamustasi
  • Olet turhautunut
  • Haluat edetä urallasi ja saada selkeyttä tavoitteisiisi

Tanskalainen Mads Schrøder mainostaa, että coachilla on aina positiivinen, empaattinen ja kannustava asenne coachattavaa kohtaan: "Tämä luo pohjan avoimelle ja läpinäkyvälle tapaamiselle. Etsimme yhdessä mahdollisuuksia ja potentiaalia."

Yhteenvetona voisi sanoa, että hyvä coach ei tiedä mitään, vaan coachattavalla itsellään on kaikki vastaukset. "Me vain autamme kysymällä avoimia kysymyksiä", päättää Mads.

Jaa tämä: