Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

”Haasteet ja uuden oppiminen motivoivat minua työssäni”

Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkö Christel Nyberg

Christel Nyberg

Boschin kansainvälisessä ilmapiirissä viihtyvän Christel Nybergin mielestä työn suola ovat mukavat asiakkaat, joiden kanssa on kiva tehdä töitä.

Christel Nyberg toimii Boschilla Power Tools -toimialalla Etelä-Suomen aluemyyntipäällikkönä. Hänen asiakkaitaan ovat monet rautakaupat ja muut sähkötyökaluja myyvät yritykset.

”Vietän paljon aikaa auton ratissa, olenhan paljon kentällä asiakkaiden luona. Tavoitteena on tukea kaikin tavoin asiakkaita tuotteidemme myynnissä”, Nyberg tiivistää.

Nyberg pohtii yhdessä asiakkaiden kanssa esimerkiksi, onko tarjolla oleva sähkötyökalujen valikoima paras mahdollinen tai jos myynti sakkaa, mistä se johtuu ja mitä sille voi tehdä.

Myös asiakkaiden koulutus on tärkeä osa Nybergin työtä.

”Olen huomannut, että helpointa on myydä sitä, mistä on itsevarma olo. Mitä paremmin myyjät tuntevat tuotteemme, sitä mukavampi heidän on myydä niitä omille asiakkailleen.”

Christelin mielestä hyvät asiakassuhteet ovat palkitsevia ja kaiken perusta.

”Minulla on maailman parhaimmat asiakkaat, joiden kanssa on todella mukavaa työskennellä”, Nyberg kiittää.

Christel Nyberg

"Sekä tässä alassa että yrityksessä on ollut paljon opeteltavaa, mutta työyhteisön tuki on ollut mahtavaa"

Aikuisen naisen uraloikka

Yo-merkonomiksi nuorena opiskellut Nyberg toimi aiemminkin kaupallisissa tehtävissä vähittäiskaupan puolella, maahantuonnin, myynnin ja markkinoinnin parissa. Noin vuosi sitten hän huomasi kaipaavansa muutosta.

”Ajankohta tuntui oikealta, kun lapsetkin olivat jo ehtineet kasvaa isoiksi”, Christel toteaa.

Aluemyyntipäällikön paikka Boschilla tarjosi juuri sitä, mitä Nyberg kaipasi: haasteita ja oppimista. Sähkötyökalujen maailma oli hänelle aivan uusi.

”Pidän muutoksesta ja kyllästyn, jos asiat ovat liian pitkään paikallaan. Sekä tässä alassa että yrityksessä on ollut paljon opeteltavaa, mutta työyhteisön tuki on ollut mahtavaa. Kaikki ovat ottaneet minut vastaan paremmin kuin osasin kuvitella”, hän kiittää.

Kansainvälinen kokemus käyttöön

Nyberg on aikaisemminkin hypännyt tuntemattomaan. Valmistuttuaan aikoinaan ensimmäiseen ammattiinsa parturi-kampaajaksi hän lähti kokeilemaan siipiään ulkomaille. Espanjaan haettiin saksan kielen taitoista huonekalumyyjää ja kielitaitoinen Christel sai pestin.

”Pian löysinkin itseni myös espanjalaisesta kampaamosta leikkaamasta hiuksia, vaikken osannut alun perin lainkaan espanjaa”, Nyberg nauraa.

Suomen, englannin, saksan, espanjan ja äidinkielensä ruotsin lisäksi Nyberg puhuu myös jonkin verran ranskaa.

”Kansainvälisyys on Boschilla arkipäivää. Aiemmassa työssäni kielitaitoni meni hiukan hukkaan, joten nyt on mahtavaa pystyä hyödyntämään matkan varrella kertyneitä taitoja.”

Jatkuvaa kouluttautumista

Myös Bosch kouluttaa henkilöstöään jatkuvasti, mistä itsensä kehittämistä arvostava Nyberg on iloinen.

”Tarjolla on esimerkiksi laki-, myynti-, esiintymis- ja turvallisuuskoulutuksia, mutta itse koen tärkeimmäksi Boschin omaan tarjontaan liittyvät koulutukset. Koko ajan tulee uutuustuotteita ja kehitymme jatkuvasti paremmaksi: esimerkiksi sähkötyökaluihin tulee jatkuvasti lisää älyä ja ne verkottuvat. On upeaa, kun työn puolesta pysyy jyvällä teknologioiden viimeisimmästä kehityksestä.”

Motivoivankin työn ohella on tärkeää muistaa myös rentoutua. Puutarhanhoito, jooga ja ulkoilu auttavat Nybergiä nollaamaan aivot vapaa-ajalla.

”Lenkit belgianpaimenkoiran kanssa ovat oiva palautumiskeino arjessa.”

Jaa tämä: