Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

”Uusien asioiden oppiminen ja kokeileminen kannustaa ottamaan vastuuta työstään”

Brand Manager Heidi Hartonen

Heidi Hartonen

Työ, jossa saa kokeilla, haastaa itseään ja oppia uutta. Työpaikka, jossa työkaverit ovat iso osa työssä viihtymistä. Yritys, jonka arvomaailma vastaa omaa. Tässä syyt, miksi brand manager Heidi Hartonen on viihtynyt Boschilla ja jäänyt töihin Suomeen.

Kun vuosi 2017 alkoi, Heidi Hartonen opiskeli tradenomiksi. Hän asui Meksikossa opiskelijavaihdossa. Mielessä kävi palatako ollenkaan Suomeen vai jatkaisiko töitä kansainvälisissä yhtiöissä maailmalla.

– Hain kuitenkin hyvin erikoisena ajankohtana harjoittelupaikkaa Bosch Suomen viestinnästä. Olin ollut jo pitkään poissa Suomesta ja viihdyin ulkomailla todella hyvin. Ajattelin, että jos en saa tätä harjoittelupaikkaa, en jää Suomeen.

Harjoittelupaikkahaku onnistui ja nyt yli kuuden vuoden jälkeen Heidi työskentelee edelleen Boschilla. Tällä hetkellä titteli on brand manager, eli viestinnän tehtävät ovat vaihtuneet markkinointiin. Töitä Heidi tekee Home Comfort -osastolla.

– Halusin nimenomaan Boschille, sillä yhtiön brändi ja kansainvälisyys houkutteli. Jälkikäteen katsottuna aikanaan tehty päätös oli hyvä, hän miettii.

Mahdollisuus kehittyä ja haastaa itseään

Viestinnän 6 kuukauden harjoittelujakson jälkeen Heidi jäi viestintään töihin toiseksi puoleksi vuodeksi eli valmistumiseen asti. Valmistumisen aikoihin aukeni mahdollisuus hakea markkinointikoordinaattorin tehtävää termotekniikan osastolla. Markkinointi kiinnosti, sillä Heidi oli tradenomiopinnoissaan suuntautunut nimenomaan markkinointiin. Myös osaston vaihto tuntui mielenkiintoiselta.

Osastolta kerrosten välillä kuuluva nauru kertoi, että termotekniikan osasto olisi mukava paikka tehdä töitä.

– Tämä osoittautui todeksi. Tämä jengi työkavereina ja tiiminä on minulle tärkeä. Nämä ihmiset ympärillä on ollut tärkein pitovoima minulle siinä, että olen viihtynyt tässä työssä ja tällä osastolla.

Toinen erittäin tärkeä asia Heidille on ollut se, että työssä on voinut kehittyä ja haastaa itseään.

– Vaikka en pidä itseäni ihmisenä, joka viihtyisi epämukavuusalueella, tykkään ihan älyttömästi siitä, että joudun oppimaan ja tekemään uusia juttuja. Sitä kautta kehittyy ja vahvistuu se ajatus, että minä pärjään, hän miettii.

Tälläkin hetkellä Heidi tekee master-opintoja ylemmässä ammattikorkeakoulussa.

– Opiskelu työn ohessa on rankkaa, mutta motivaatiota ja jaksamista tuo se, että opinnoista pirskahtelee jatkuvasti työhöni asioita, joista saan inspiraatiota ja varmuutta.

Heidi Hartonen

Asiakkaiden auttaminen tuo työhön merkitystä

Oman työnsä lämpöpumppujenmarkkinoinnissa Heidi näkee nimenomaan asiakkaiden auttamisena.

– Lämpöpumput, joita myymme ja markkinoimme, eivät ole tutuimpia kuluttajille. Kun selitämme asiakkaillemme, miksi on järkevää käyttää näitä ja miten niitä käytetään viisaasti, autamme heitä ymmärtämään niiden hyödyt.

Heidi kertoo, että työ antaa hyvän fiiliksen, kun saa tehdä töitä sellaisessa yhtiössä ja sellaisten asioiden kanssa, jotka resonoivat omaa arvopohjaa. Hän uskookin, että lämpöpumput toimialana kehittyy jatkuvasti mielenkiintoiseen suuntaan, kun yhteiskunta yhä edelleen sähköistyy ja vaatimukset nollapäästöistä kiristyvät.

Hän myöntää, että tämäkään toimiala ei ole neutraali suurille globaaleille vaikutuksille kuten korona, komponenttipula, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan tai kaasupula Euroopassa.

– Kyllähän nämä meidänkin toimialaamme heittelevät, joten työssä riittää myös kiperiä paikkoja. Mutta silloin kun saa tehdä työtä itselle merkityksellisen asian äärellä ja tiimissä on hyvä meininki, syntyy kombinaatio, jonka avulla kiperistäkin paikoista selviää.

Heidin mielestä myös Boschin arvoista kumpuava vapaus käyttää omaa ammattitaitoa parhaalla mahdollisella tavalla sekä lupa rohkeasti kokeilla ja myös epäonnistua, lisää työn merkityksellisyyttä.

– On hienoa, että tässä työpaikassa saa tehdä ja kokeilla. Siihen meitä kannustetaan. Se myös innostaa tekemään työtä ja ottamaan vastuuta omasta tekemisestä. Aina silloin kun yhdessä tiimin kanssa onnistuu, oma työ ja ura Boschilla tuntuu merkitykselliseltä.

Jaa tämä: