Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

"Oma-aloitteisuus ja rohkeus ovat avain töissä menestymiseen"

Key Account Manager Oona Altug

Oona Altug

Harjoittelusta Bosch-uransa aloittanut Oona Altug on kulkenut työelämässä johdonmukaisesti tavoitteitaan kohti.

Oona Altugin into myyntiä kohtaan syntyi, kun hän suoritti lukion jälkeen merkonomin tutkinnon oppisopimuksella huonekaluliikkeessä.

”Etenin hyvin, mutta koin, että ilman lisäkoulutusta katto saattaa tulla vastaan ”, Altug sanoo.

Hän lähti jatkamaan myynnin ja markkinoinnin opintoja Haaga-Helia ammattikorkeakouluun. Boschille Altug tuli alun perin puoli vuotta kestävään työharjoitteluun sähkötyökalujen pariin.

”Sain oikeastaan eniten irti niistä asioista, joista minulla oli vähiten kokemusta ennen harjoittelua.

Oma-aloitteisuus on mielestäni avainasia uuden alan ja uusien asioiden opettelussa. Kysyin rohkeasti, jos minulla ei ollut aiempaa kokemusta jostain”, Altug sanoo.

Oona Altug

”Työ on hyvin pitkälti sellaista, miksi sen itse rakentaa"

Vapautta ja vastuuta

Harjoittelun jälkeen Altug valittiin Boschille Cross Sales Coordinatoriksi. Hän oli ehtinyt olla uudessa tehtävässään vain hetken, kun Power Tools -toimialalla aukeni Key Account Managerin paikka.

”Kyseessä oli työtehtävä, johon tiesin jo opiskeluaikana tahtovani päästä ja hienointa oli, kun sellainen vapautui vielä jo tutuksi tulleesta yrityksestä”, Altug muistelee.

Hakeminen kannatti, sillä Altug valittiin. Hänen vastuualueelleen Boschilla kuuluvat kuluttajien sähkötyökalut, puutarhatarvikkeet sekä mittalaitteet.

”Arjessa teen paljon valikoimankehitystyötä ja suunnittelen erilaisia yhteistyötoimenpiteitä esimerkiksi markkinoinnissa yhdessä asiakkaan kanssa. Avainasiakaspäällikön työn tavoitteena on kehittää yhteistyötä ja kaupankäyntiä niin, että molemmat osapuolet hyötyvät.”, Altug selittää.

Altug arvostaa Boschilla sitä, että jokainen voi tehdä työtä omalla tyylillään.

”Työ on hyvin pitkälti sellaista, miksi sen itse rakentaa. Parasta täällä työskentelyssä on yrittäjämäinen työnkuva, joka antaa mahdollisuuksia jatkuvalle itsensä kehittämiselle.”

Puutarhassa yhdistyvät työ ja huvi

Puutarhanhoito on Altugin rakas harrastus, jonka avulla hän rentoutuu.

”En mieti mitään muuta, kun pääsen keväisin laittamaan ja siivoamaan pihaa. On myös äärettömän palkitsevaa, kun työnsä tuloksen näkee välittömästi.”

Puutarhanhoito on Altugin salainen ase myös töissä: oma harrastuneisuus antaa uskottavuutta asiakkaiden silmissä.

”On suuri etu, että voi omalla kokemuksella kertoa asiakkaalle, mitkä tuotteet ovat toimivimpia ja jakaa omia käyttökokemuksia.”

Pihalla puuhailu rajoittuu lähinnä kevääseen ja kesään, mutta luonnossa liikkuminen auttaa Altugia rentoutumaan ympäri vuoden. Oma portugalinvesikoira varmistaa, että pitkille kävelyretkille metsään tulee lähdettyä päivittäin töiden jälkeen.

”Koiran kanssa tehdyt pitkät metsäretket tuovat hyvää vastapainoa hektiseen työhön.”

Jaa tämä: