Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

“On sattumaa, että päädyin tänne – ei ole sattumaa, että olen täällä vieläkin.”

Harri Paju, myynti-insinööri

Harri Paju

Harri Paju on 28-vuotias lineaari- ja kokoonpanotekniikan myynti-insinööri. Paju on työskennellyt Bosch Rexrothin palveluksessa vuodesta 2018.

“Vastuullani ovat lineaari- ja kokoonpanotekniikka ja niiden myynti. Teen paljon teknisen tuen asioita. Myyn teollisuuteen erilaisia komponentteja, kuten lineaarilaakereita, työpöytiä, kokoonpanopisteitä ja ergonomiaa parantavia ratkaisuja kokoonpanolinjastoille”, Paju kertoo.

Pajun työpäivä alkaa tavallisesti jo kotona herätessä, jolloin hän lukee sähköpostit puhelimesta aamukahvia juodessaan. Paju kertoo lähtevänsä työstämään päivän asialistaa kohta kerrallaan. Työpäivä ei ole paikkaan sidottu, mutta usein hän viihtyy toimistolla omien sanojensa mukaan tekemässä insinöörijuttuja. Asiakkaiden kanssa kartoitetaan kulloinkin vastaantulevia tarpeita ja sen lisäksi tehdään uusasiakashankintaa.

Esimies näki piilevän myyjän kyvyt

Tullessaan Bosch Rexrothille Paju ei olisi hakenut myyjäksi, vaikkakin viihtyi jo edellisessä työssään asiakasyhteistyön rajapinnassa. Esimies sai kuitenkin vakuutettua nykyisen pestin olevan muutakin kuin myymistä:

“Esimies näki minussa jotain sellaista, jota en vielä edes itse tiedostanut itsestäni. Kannatti lähteä kokeilemaan myyntihommia”, Paju linjaa.

Osaavan esimiehen lisäksi Paju kehuu työkavereitaan loistavaksi porukaksi, joiden kanssa oleminen ja tekeminen yksinkertaisesti vain toimii.

“Meillä on paljon vahvuuksia ja osaajia eri asioissa, joita voimme hyödyntää. Samalla voidaan tehdä firmalle parasta mahdollista tulosta.”

“Epämieluista roolia ei voi vetää 40 tuntia viikossa”

Työ merkitsee Pajulle paljon ja hän kertookin sen vaikuttavan suurelta osin minäkuvaan. Pajun mukaan työn on oltava mielekästä, sillä epämieluista roolia ei voi vetää 40 tuntia viikossa.

“Pyrin tekemään viisaita valintoja työelämässä ja teen valintoja joilla on vaikutuksia asioihin viiden vuoden päästä. Haluan kehittää itseäni, jotta minulla on mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.”

Paju kertoo hakeneensa opiskelemaan yliopistoon, jotta voisi kehittää erityisesti teknistä osaamistaan. Tähän Bosch Rexrothilla kannustetaan ja suhtaudutaan tukien.

“Työtä tukevaan tiedon hankkimiseen annetaan mahdollisuuksia ja siihen on meillä olemassa omat verkkokoulutukset, kurssit ja osaavat työkaverit."

Paju kokee, että Bosch Rexrothilla hän on saanut kehittyä eniten juuri myyntityöhön liittyen. Myyntityön Paju kertoo olevan ajoittain hyvin hektistä ja samalla on pystyttävä näkemään selvästi mitkä tilanteet ovat otollisia ja mistä pitää jättäytyä. Työhönsä Paju suhtautuu omistautuen ja oikeissa hetkissä heittäytyen. Työ on opettanut Pajua myös lepäämään.

“Joskus on pakko jättää viikonloppuna sähköpostit lukematta ja nukkua koko viikonloppu, jos siltä tuntuu. On vain pakko oppia lepäämään”, Paju linjaa.

Työasioista irtautumista urheilun avulla

Vapaa-ajalla Pajun voi löytää useimmiten urheilun parista. Pitkään jääkiekkoa harrastetasolla pelannut mies on vastikään löytänyt lajirepertuaariinsa taekwondon, joka yksilölajina sopii hyvin Pajun muuten hektiseen aikatauluun.

“Teen kaikkea täysillä enkä kyllästy herkästi asioihin. Innostun helposti ja herkästi ja kokeilen kaikkea uutta.”

Harri Paju

Asiakkaiden valmentaja

Urheilua ja rakentelua

Menevän työn lisäksi Mikolla piisaa vauhtia kotirintamallakin, nyt 2- ja 6-vuotiaiden lasten kanssa.

Vapaa-aikaan mahtuu kuitenkin myös urheilua esimerkiksi golfin, salibandyn ja jalkapallon muodossa. Lisäksi Mikolla on kotona pidempiaikainen, tavallista korkealuokkaisempi miesluolaprojekti.

”Keräilen Riesling-viinejä ja halusin luoda kotiin kauniin tilan tämän harrastuksen ympärille. Olen pikkuhiljaa rakennellut poltetuista tiilistä viihtyisää viinikellaria, joka alkaa nyt olla valmis”, Mikko kertoo ylpeänä.

Jaa tämä: