Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

"Assistentin tehtävä on luonnekysymys, täytyy osata pitää homma hallussa"

Hallinnon assistentti Johanna Sinkko

Johanna Sinkko

Johanna Sinkko pyörittää Suomen Boschilla yrityksen arkeen liittyviä asioita. Jos on hommia, jotka eivät kuulu kenellekään, mutta jonkun pitää hoitaa ne, se joku on usein Sinkko.

Hallinnon assistenttina toimiva Johanna Sinkko tuli Boschille ensimmäisen kerran työharjoitteluun noin kolme vuotta sitten. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmassa opiskellut Sinkko oli yhdeksän kuukautta toimitusjohtajan assistenttina, minkä jälkeen hän palasi viimeistelemään opintojaan. Yhteys Boschille kuitenkin säilyi lopputyön merkeissä.

"Kun silloinen hallinnon assistentti jäi opintovapaalle, toimitusjohtaja soitti minulle ja kysyi, haluaisinko paikan. Opinnot olivat tuolloin kesken, mutta tilanteeseen suhtauduttiin todella joustavasti."

Vaikka työtehtävä oli uusi, talo ja ihmiset olivat onneksi valmiiksi tuttuja. Sinkon mielestä Boschin ilmapiiri on todella hyvä. Kaikki työntekijät otetaan huomioon ja heidän asioistaan huolehditaan.

"Bosch on luotettava ja reilu työnantaja. Esimerkiksi etätöihin suhtaudutaan myönteisesti."

Vaikka mahdollisuus etätöihin on olemassa, Sinkko tulee silti itse mieluummin toimistolle.

"Se on osa sosiaalista elämää. Toimistolla puhutaan muustakin kuin työasioista ja välillä mennään myös vapaa-ajalla tekemään jotain kivaa yhdessä."

Johanna Sinkko

"Bruno on tuttu ja hyvin toivottu vieras toimistolla"

Sijaistuksen jälkeen Sinkko sai vakituisen paikan Boschilta ja viihtyy talossa edelleen. Hallinnon assistentin työhön liittyy paljon rutiininomaisia toimistohommia, kuten laskujen tiliöintiä, ostoehdotusten laatimista ja kiinteistöön liittyvien asioiden hoitamista. Sen vastapainoksi työpäivään kuuluu toisaalta myös yllätyksellisyyttä, ja tehtäviä tulee välillä lennossa. Työ vaatii paljon tarkkuutta, huolellisuutta ja ennen kaikkea järjestelmällisyyttä.

"Assistentin tehtävä on vähän luonnekysymys. Täytyy osata pitää homma hallussa. Ja tietysti tulla ihmisten kanssa hyvin toimeen."

"Parasta työssä on se, että saan olla kaikkien työntekijöidemme kanssa tekemisissä."

Sinkko on kollegojensa keskuudessa pidetty työkaveri, mutta vähintään yhtä kaivattu näky toimistolla on Sinkon vähän alle 2-vuotias staffordshirenbullterrieri Bruno, joka pääsee välillä Sinkon mukaan työpaikalle.

"Viikoittain kysytään, että milloin se tulee taas töihin. Bruno on tuttu ja hyvin toivottu vieras toimistolla."

Kotona koiran kanssa lenkkeily on Sinkon mukaan loistava tapa rentoutua ja saada ajatukset pois töistä.

Jaa tämä: