Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

"Kaikki tietävät Boschin, mutta harva tietää mitä kaikkea teemme"

Jonne Lepistö, korjaamoliiketoiminnan kehittäjä

Jonne Lepisto

Boschin korjaamoliiketoiminnan kehittäjänä työskentelevä Jonne Lepistö pääsee pitkästä aikaa yhdistämään työssään kaksi hänelle tärkeää asiaa: autot ja asiakassuhteiden luomisen.

Aikoinaan automekaanikoksi opiskellut Jonne Lepistö vaihtoi pian valmistumisen jälkeen nelipyöräiset myyntityöhön, mutta vuosien saatossa syntyi kaipuu takaisin autojen pariin.

Nykyään työpäivät kuluvat kierrellen pääkaupunkiseudun autokorjaamoita ja metsästäen uusia yrittäjiä Bosch Car Service -korjaamoketjuun.

"Lisäksi pidän huolta palveluiden ja tuotteiden laadusta ja autan kehittämään keinoja, miten laatua voitaisiin parantaa entisestään", Lepistö kertoo.

Laatu kuvaa Lepistön mielestä Boschia parhaiten. Brändi tunnetaan asiakkaiden keskuudessa juuri laadukkaista tuotteista ja palveluista, mikä tekee myyjän työstä helpompaa.

"Minulle on tärkeää, että uskon itse tuotteeseen. En edes haluaisi myydä tuotetta, jos en itse pitäisi sitä hyvänä."

Tasaisen laadun varmentamisen lisäksi Lepistö haluaa tehdä jatkossa entistä enemmän töitä sen eteen, että ihmiset löytäisivät kodinkoneiden ja työkalujen lisäksi myös muut Boschin tuotteet ja palvelut.

"Kaikki tuntevat Boschin, mutta on paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleetkaan esimerkiksi Bosch Car Servicestä."

Jonne Lepisto

Työ on hyvin tehty, kun yrittäjä kiittää

Myyntityössä Lepistöä viehättää vapaus ja jatkuva liikkuminen. Myyjältä vaaditaan nopeaa sopeutumiskykyä muuttuviin tilanteisiin, pitkäjänteisyyttä sekä tietysti taitoa luoda ja ylläpitää asiakassuhteita.

"Korjaamoilla tapaa paljon erilaisia ihmisiä. Osa ei välttämättä tykkää olla myyjän kanssa tekemisissä, mutta sitten vähitellen lukot alkavat aueta."

Yrittäjiltä tullut hyvä palaute lämmittää, sillä ketjua kehitetään nimenomaan heidän arkensa helpottamiseksi, Lepistö sanoo.

Vapaa-ajalla yksilöpelaaminen vaihtuu joukkuelajiin

Bosch on iso, maailmanlaajuinen talo, mutta oman osaston keskuudessa vallitsee silti tiivis yhteishenki. Kahvihuoneessa vaihdetaan päivittäin kuulumisia ja välillä ollaan yhteydessä myös muiden maiden vastaavien toimialojen kanssa.

Vapaa-ajalla Lepistö rentoutuu jalkapallon parissa. Siinä on helppo unohtaa työasiat, kun on pakko keskittyä pelkästään pelaamiseen.

"Vaikka yksilön taidoilla on toki merkitystä, jalkapallossa pitää osata pelata joukkueena hyvin. Teen työtä aikalailla yksin, joten jalkapallo on siihen hyvää vaihtelua."

Jaa tämä: