Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa

”Mahdollisuus jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta”

Pekka Lakkonen, toimialajohtaja

Pekka Lakkonen

Toimialajohtaja Pekka Lakkonen on innostunut. ”Työpaikkani on loistava. Se antaa minulle mahdollisuuden jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta”, maaliskuussa 60 vuotta täyttävä mies sanoo.

Yhdeksän vuotta sitten Pekalla oli pohdinnan paikka. Hän oli työskennellyt samalla työnantajalla yli 24 vuotta ja ikääkin oli kertynyt liki 50.

”Siinä kohtaa mietin, että nyt, jos koskaan. Halusin vielä tehdä jotain uutta ja erilaista. Kun näin Boschin työpaikkailmoituksen, innostuin. Bosch oli minulle tuttu asiakkuuden kautta, joten päätin hakea työpaikkaa. Kun minulle hakuprosessin jälkeen kerrottiin, että pääsin Boschille töihin, olin erittäin tyytyväinen”, hän kertoo.

Turvajärjestelmät -liiketoiminnan toimialajohtajana toimiva Pekka Lakkonen myöntää, että taloon tullessaan hän ei tiennyt turvajärjestelmistä juuri mitään.

”It-puoli ja digitaalisuus olivat minulle tuttuja, joten siltä pohjalta oli helppoa oppia uutta. Tiesin myös sen, että huippuammattilaisten tiimissä on hyvä tehdä töitä. Päivääkään en ole katunut. Viihdyn työssäni todella hyvin”, Pekka kuvaa Boschilla vuonna 2010 alkanutta uraansa.

Pekka Lakkonen

Yhteinen arvomaailma

Pekalle on tärkeää, että yrityksen arvot ovat hyvin lähellä hänen omia arvojaan.

”Bosch on upea brändi ja meidän ratkaisumme ovat ainutlaatuisia. Se, että yritys on säätiö, on minusta poikkeuksellista ja tärkeää. Kun yrityksen arvot ovat lähes samat kuin omani, se tarkoittaa paljon työn merkittävyydessä. Teen mielelläni töitä Boschin eteen”, hän kiittelee.

Toimialajohtajalla on oma tiimi, jonka esimies hän on.

”Johtamisperiaatteeni on luottamus. Kun ammattilaiset saavat tehdä työtä, asiat hoituvat eikä turhaa mikromanageerausta tarvita. Toimimme yhdessä joukkueena. Se tarkoittaa, että tuemme ja autamme toisiamme. Esimiehenä pidän oveni aina auki. Luokseni voi tulla juttelemaan ihan milloin tahansa”, hän miettii.

Myyntityö on Pekka Lakkosella verissä. Sitä hän on jo nuoresta halunnut tehdä. Niinpä hän yhä edelleen tekee myös asiakastyötä.

”Ajattelen, että on tärkeää kohdata asiakkaita. Neuvoni myös tiimiläisilleni on, että soittakaa ja tavatkaa ihmisiä, älkää lähettäkö vain sähköposteja.”

Ulkoilmaihminen

Energiaa työhönsä Pekka saa ulkoilmaharrastuksista. Syksyllä hän käy hirvimetsällä, talvella alppihiihdetään ja kesällä maastopyöräillään.

”Ulkona touhuaminen on hyvää vastapainoa työlle. Kun kolminaisuus perhe, työ ja harrastukset ovat balanssissa, ihminen jaksaa. Silloin on energiaa oppia uutta ja kehittyä”, Pekka Lakkonen summaa.

Urheilua ja rakentelua

Menevän työn lisäksi Mikolla piisaa vauhtia kotirintamallakin, nyt 2- ja 6-vuotiaiden lasten kanssa.

Vapaa-aikaan mahtuu kuitenkin myös urheilua esimerkiksi golfin, salibandyn ja jalkapallon muodossa. Lisäksi Mikolla on kotona pidempiaikainen, tavallista korkealuokkaisempi miesluolaprojekti.

”Keräilen Riesling-viinejä ja halusin luoda kotiin kauniin tilan tämän harrastuksen ympärille. Olen pikkuhiljaa rakennellut poltetuista tiilistä viihtyisää viinikellaria, joka alkaa nyt olla valmis”, Mikko kertoo ylpeänä.

Jaa tämä: