Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa
Uutiset

Bosch ostaa 12 prosentin osuuden Husqvarnan osakkeista

Bosch ostaa 12 prosentin osuuden Husqvarnan osakkeista

Bosch on sopinut ostavansa perinteisen ruotsalaisyhtiön Husqvarna AB:n osakkeita. Hankinta nostaa Boschin omistusosuuden noin 12 prosenttiin Husqvarnan osakepääomasta.

Osakkeiden hankinnalla Bosch pyrkii vahvistamaan yhtiöiden välistä akkuallianssia. Husqvarna-konserniin sisältyy myös tytäryhtiö Gardena ja sen Flymo-brändi, jotka myös kuuluvat Bosch Power Tools -toimialan Power for All -allianssiin.

”Kasvustrategiaamme sisältyy myös olemassa olevien kumppanuuksien vahvistaminen omapääomaosuuksien kautta. Ladattavia akkuja varten perustettu Power for All -allianssi on menestystarina, jota haluamme jatkaa,” sanoo Boschin Energy and Building Technology- ja Consumer Goods -toimialoista vastaava johtaja Christian Fischer.

Bosch Power Tools ja Husqvarnan tytäryhtiö Gardena perustivat Power for All -allianssin Euroopan markkinoille kesällä 2020. Kyseessä on yksi ensimmäisistä eri tuotemerkkien välisistä akkualliansseista, joka kattaa tuotteita kaikkiin kodin töihin. Allianssiin kuulu tällä hetkellä kymmenen tuotemerkkiä ja noin 100 laitetta. Tavoitteena on tarjota käyttäjille laaja, kaikki laitteet kattava 18 voltin akkujärjestelmä. Viime vuonna Husqvarna täydensi Power for All -allianssia puutarhasegmentin tee-se-itse-tuotteilla.

Husqvarnalla on hyvä markkina-asema metsätalouden, puutarhanhoidon, kevyiden rakennuslaitteiden, robottiruohonleikkurien, kastelujärjestelmien ja hiomatyökalujen saralla. Husqvarnan kolme toimialaa Forest & Garden, Gardena ja Husqvarna Construction ovat taloudellisesti tuottavia työkalujen, koneiden, ladattavien akkujen ja robottien valmistajia. Husqvarnan osake on listattu Nasdaq Stockholm -pörssissä.

Osakehankinnan läpivienti edellyttää Brasilian kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Jaa tämä:

Lisätietoja antava:

Robert Bosch GmbH (englanniksi): Dörthe Warnk

Puhelinnumero

Kysymykset Boschille

Lisää uutisia