Mikroelektroniikan kasvumahdollisuudet Suomessa: Pikkuruiset sirut, jättimäiset vaikutukset
Business Finlandin Sustainable Manufacturing Finland -ohjelma ja Teknologiateollisuus ovat aloittaneet keskustelun suomalaisten toimijoiden roolista eurooppalaisessa arvoketjussa. Keskustelu sai jatkoa 13.9. Helsingissä järjestetyssä seminaarissa, jossa puhui myös Bosch Sensortecin CTO Stefan Rübenacke. Hän loi katsauksen mikroelektroniikan tulevaisuuden näkymiin Euroopassa.
"Euroopan olisi syytä hyödyntää vahvuuksiaan antureiden, tehopuolijohteiden ja kehittyneen litografian aloilla. Sitä voidaan parhaiten edistää tekemällä Euroopan laajuista yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin kesken esimerkiksi tutkimus- ja kehitystoiminnan ja koulutuksen saralla. Tarvitaan pitkän aikavälin toimia, investointeja ja koordinointia", Rübenacke sanoo.
Stefan Rübenacke on vaikuttunut siitä yhtenäisyydestä ja innostuksesta, jota sekä yksityisen että julkisen sektorin edustajat ilmaisivat Helsingin seminaarissa:
”Tapa, jolla eri kaupungit ja toimijat, mukaan lukien yliopistot, olivat linjassa keskenään, oli jotakin, mistä voisimme ottaa oppia Saksassa."
Suomalaisella elektroniikkateollisuudella on mahdollisuus tarttua puolijohdealan tuomiin mahdollisuuksiin ja kasvattaa samalla kilpailukykyään globaalilla näyttämöllä. Mikroelektroniikka on yksi avain matkalla kohti kestävää kasvua.
Teknologia-alalla on tarve löytää uusia tapoja valmistaa mikropiirejä ja puolijohteita, samalla pitää lisätä tutkimusta ja yhteistyötä alan innovaatioiden edistämiseksi.
Bosch Sensortec kasvattaa tiimiään Suomessa ja etsii jatkuvasti uusia työntekijöitä. Mukaan mahtuu pitkän linjan ammattilaisia, vastavalmistuneita ja opiskelijoita. Bosch Sensortec tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia ja uranäkymiä integroitujen piirien ja sulautettujen ohjelmistojen osaajille Espoossa ja Oulussa.