Siirry pääsisältöön
Bosch Suomessa
Uutiset

Robert Bosch Oy:n uuden toimitilan vierailijakokemus syntyy opiskelijatyönä

Monialainen projektityö on osa laajempaa yhteistyötä

Robert Bosch Oy:n uuden toimitilan vierailijakokemus syntyy opiskelijatyönä

Kun Robert Bosch Oy muuttaa uusiin upeisiin toimitiloihinsa Vantaan Aviapolikseen elokuussa 2019, luvassa on kokemus, joka ei jätä kylmäksi. Bosch on saanut apuvoimiksi viiden tehonaisen tiimin, joka suunnittelee talon vierailijakokemusta Experience Designer -kurssin projektityönä.

”Meillä on Boschilla nyt ainutlaatuinen tilanne: Rakennutamme itsellemme kokonaan uutta toimitilaa ja voimme luoda sinne vierailukokemuksen täysin puhtaalta pöydältä. Uskomme, että Haaga-Helian opiskelijoilta saamme tähän raikkaita ideoita”, taustoittaa toimitusjohtaja Stefan Bergman Boschilta.

”Oli kävijä sitten työnhakija, yhteistyökumppani tai vaikka laitetta huoltoon tuova asiakas, on tärkeää, että jokainen taloon tulija tuntee itsensä tervetulleeksi ja saa hyvää palvelua”, Bergman jatkaa.

Monialainen opiskelijatiimi

Boschin Experience Designer -tiimin viisi jäsentä Meri Nuutinen, Ella Talvio, Greta Kippilä, Sohvi Kirmonen ja Anastasiia Ageeva edustavat Haaga-Helian opiskelutarjontaa hyvin monipuolisesti. Nuoret naiset tuovat tiimiin osaamista matkailusta ja tapahtumatuotannosta, liikunta-alan johtamisesta, kansainvälisestä kaupasta ja markkinoinnista sekä ravintola-alasta.

“Upeaa, että on käytössä tällainen poikkialainen porukka. Opiskelijat ovat olleet tosi aktiivisia, he ovat kyselleet asioita monipuolisesti ja esittäneet erinomaisia ajatuksia”, kiittää Bergman.

Experience Design -opiskelijoille on annettu evästykseksi Boschin toimitilojen visuaalinen ohjeistus ja sen puitteissa heillä on vapaat kädet. Opiskelijat käyttävät projektissa design thinking -menetelmiä. Alussa kartoitetaan eri sidosryhmien, kuten Boschin henkilöstön, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tarpeita ja ajatuksia. Niiden pohjalta ideoidaan, mitä vierailukokemus voisi olla.

”Koska Bosch on globaali yritys, talossa vierailee paljon myös ulkomaalaisia, mikä pitää ottaa huomioon. Suomalaisuutta voisi jollain lailla tyylikkäästi tuoda esille”, pohtii matkailua ja tapahtumatuotantoa opiskeleva Meri Nuutinen.

Opiskelijat ovat hakeneet inspiraatiota niin verkosta kuin ehtana jalkatyönäkin: opiskelijat ovat vierailleet muun muassa laatuautoliikkeiden showroomeissa ja erilaisten hotellien auloissa. Ja luonnollisesti he käyvät myös Aviapoliksessa tutustumassa itse pääkallonpaikkaan.

Virtuaalinen työtapa

Tiimin jäsenet opiskelevat Haaga-Helian eri kampuksilla Porvoossa, Helsingissä ja Vierumäellä. Koska livetapaamisia on käytännössä vaikea järjestää, tiimi toimii pääosin virtuaalisesti. Työskentelyssä hyödynnetään sähköisiä viestintätyökaluja kuten Skypeä tai Microsoftin MS teamsia.

”Tällainen työtapakin on tosi hyvää harjoitusta työelämää varten. Koulussa tällaiselle toimintatavalle ei yleensä ole tarvetta, mutta esimerkiksi Boschin kaltaisissa kansainvälisissä yrityksissä sähköinen yhteistyö on arkipäivää”, toteaa niin ikään matkailua ja tapahtumatuotantoa opiskeleva Ella Talvio.

Pitkäjänteinen oppilaitosyhteistyö käynnistynyt vauhdikkaasti

Robert Bosch Oy on solminut partnerisopimuksen Haaga-Helian kanssa keväällä 2018. Bosch on sopimuksen puitteissa tarjonnut Haaga-Helian opiskelijoille muun muassa aiheita opinnäytetöiden tekemiseen sekä työharjoittelupaikkoja. Lisäksi Haaga-Helian kampuksella Pasilassa on työtila, joka on brändätty Boschin ilmeen mukaiseksi.

”Yhteistyö Experience Designer -kurssin kanssa on jatkumoa näille”, sanoo henkilöstöpäällikkö Reetta Kasurinen Boschilta.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota tulevaisuuden tekijöille mahdollisuuksia tehdä töitä yritysten kanssa jo opiskeluaikana ja tehdä Boschia heidän keskuudessaan tunnetuksi työnantajana.”

Haaga-Helian Partner Manager Minna Saukkonen on samoilla linjoilla.

”Yritysyhteistyöstä on valtavasti iloa ja hyötyä opiskelijoille. He motivoituvat opiskeluunkin paremmin, kun saavat käytännön työkokemusta ja hahmottavat, minkälaista osaamista työelämässä vaaditaan. Yhteistyö Boschin kanssa on lähtenyt liikkeelle todella hedelmällisesti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Jaa tämä:

Lisätietoja antavat:

Maija Andersson

Puhelinnumero

Kysymykset Boschille

Lisää uutisia